ГоловнаПолітика

У Конгресі США запропонували на $70 млн збільшити розмір допомоги Україні, - посольство

Для підтримки України в 2019 бюджетному році можуть виділити $691 млн.

У Конгресі США запропонували на $70 млн збільшити розмір допомоги Україні, - посольство

Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США пропонує збільшити в бюджеті-2019 кошторис допомоги, яку нададутьУкраїні через програми Державного департаменту і Пентагону.

Про це повідомляє посольство України в США.

Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США пропонує виділити для допомоги Україні в сфері безпеки, в тому числі летальну зброю оборонного характеру, обсягом 250 млн. дол. Ця сума на 50 млн. дол. перевищує затверджену суму бюджетних асигнувань на 2018 рік.

"Кошторис допомоги Україні по лінії зовнішньополітичного відомства США і причетних агентств визначена Комітетом в сумі 441 млн. дол., що більш ніж 20 млн. дол. перевищує відповідні асигнування 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, сукупний обсяг коштів, які можуть бути виділені для підтримки України в 2019 бюджетному році, становить 691 млн. дол. США, що більш ніж 70 млн. дол. більше, ніж передбачено асигнуваннями поточного року, наголошують в посольстві.

Для набуття чинності вищезгадані законопроекти повинні бути схвалені повним складом Палати представників, підтримані Сенатом і підписані президентом США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram