ГоловнаПолітика

​Російський омбудсмен: за час голодування Сенцов погладшав на 2 кг

Заява Москалькової викликала негативну реакцію в Україні.

​Російський омбудсмен: за час голодування Сенцов погладшав на 2 кг
Фото: 4 канал

За час голодування український режисер Олег Сенцов, який відбуває покарання в Росії, погладшав на два кілограми. Про це в інтерв'ю єкатеринбурзькому "Четвертому каналу" розповіла уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова.

"Його стан здоров'я сьогодні задовільний. Він щодня - з його дозволу - отримує крапельницю з повним набором усіх поживних речовин, білків і вітамінів. У вазі він не тільки не втратив, а й два кілограми додав", - сказала російський омбудсмен.

Заява Москалькової спричинила негативну реакцію в Україні. Перша віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, зокрема, назвала ці слова "пекельним пеклом, енкаведешною практикою і геббельсівщиною в одному реченні".

Нагадаємо, засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

15 червня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова приїхала в російську колонію, де перебуває Сенцов, але її не пустили до нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram