ГоловнаПолітика

РФ відправила під суд учасника блокади російських фур в Україні

Романа Тернівського оголосили членом "Правого сектору".

РФ відправила під суд учасника блокади російських фур в Україні
Роман Терновский
Фото: http://sledcom.ru

Слідчий комітет Російської Федерації передав до суду кримінальну справу стосовно громадянина України Романа Тернівського.

На сайті СК РФ його названо членом "Правого сектору", але в партії говорили, що Тернівський ніколи членом ПС не був, хоча симпатизував політсилі.

"За версією слідства, в 2015-2016 роках на території України Тернівський займався організацією виготовлення та розповсюдження атрибутики з символікою «Правого сектору», а також брав участь у публічних акціях, спрямованих проти інтересів Російської Федерації. Зокрема, 15 лютого 2016 року в районі пункту пропуску «Гоптівка» на російсько-українському кордоні в Харківській області Тернівський, порушуючи наявні між Росією і Україною домовленості про дружбу, співпрацю і партнерство, а також про безперешкодний транзит транспорту, брав участь в акції «Ведмежа блокада»", - йдеться в повідомленні.

Також стверджують, що 12 червня 2016 року Тернівський з соратниками провели акцію блокування заходів на честь Дня Росії в Генконсульстві РФ у Харкові.

Тернівському закидають і пропаганду діяльності "Правого сектору" серед жителів Росії.

У жовтні минулого року Тернівського затримали в Ростові-на-Дону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram