ГоловнаПолітика

Тимошенко: місце України - в об'єднаній Європі і НАТО

Сильна Україна потрібна тільки українцям, вважає нардеп.

Тимошенко: місце України - в об'єднаній Європі і НАТО
Фото: Макс Требухов

Місце України - в об'єднаній Європі і НАТО. Про це лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила під час Всеукраїнського форуму «Новий курс України», який сьогодні проходить у Києві.

«Я бачу Україну частиною європейської західної цивілізації, повноправним членом Європейського Союзу і НАТО. Я буду робити все для того, щоб наблизити цей історичний момент», - підкреслила політик.

За словами Тимошенко, Україні відмовили у праві на виконання плану дій щодо членства в НАТО у квітні 2008 року на саміті НАТО в Бухаресті. «Тоді я як прем'єр-міністр особисто підписала звернення до НАТО про початок процедури нашого вступу. І нам пообіцяли, що вступ буде, але десь у майбутньому. Ми в це віримо, розуміючи, що наша справжня успішність - у ЄС і наша справжня безпека - в євроатлантичному альянсі», - переконана політик.

Вона також звернула увагу на заяви європейських партнерів про те, що двері в ЄС не відчинені і не зачинені: «Це, погодьтеся, дивний стан дверей».

На її переконання, Україна - одна з найбільших європейських країн - не може очікувати відчиняння дверей, стоячи на зупинці десятки років, перебуваючи у війні, в крайній бідності, в корупції та економічної деградації.

«Треба нам усім, українцям, нарешті зрозуміти, що в цьому жорсткому конкурентному глобальному світі, щоб вистояти, ми повинні покладатися тільки на свої сили, ресурси, на свої підприємства, на свій народ. Я вірю, що саме такий шлях для нас є відкритим і єдино можливим», - заявила Тимошенко.

Парламентарій також відзначила, що сильна впливова України у світі нікому не потрібна, крім нас самих: «У цій важкій роботі, в цій важкій глобальній боротьбі маємо тільки одну надійну зброю, один найважливіший ресурс - це інтелект нашої нації».

«Ще є шанс осмислити всі виклики, які постали перед нашим народом, і прокласти правильний шлях до миру, до успішного заможного життя. Ось чому ми зібралися сьогодні на цьому форумі на непартійних засадах», - розповіла Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram