ГоловнаПолітика

Трудова міграція - недооцінений процес, - Тимошенко

За кордоном працюють уже 7 млн українців, каже нардеп.

Трудова міграція - недооцінений процес, - Тимошенко
Фото: Макс Требухов

Трудова міграція в Україні - недооцінений процес, наслідки якого будуть проявлятися століттями. Таку думку в рамках Всеукраїнського форуму "Новий курс України" висловила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. За її оцінками, сьогодні за кордоном працюють близько 7 мільйонів українців.

"Українці програють глобальне змагання світу, ми програємо конкуренцію за людину, за українця. Наші українці масово виїжджають з України - беруть свої сім'ї, беруть колег по роботі і навіть домашніх тварин. І їдуть туди, де можуть знайти для себе територію для життя", - зазначила Тимошенко.

"Ми недооцінюємо цей процес. Ми помічаємо, як вивозять з України ліс-кругляк, боремося з цим несамовито, і правильно. Ми помічаємо, як з України вивозять нечесно видобутий бурштин, приймаємо закони. Але бурштин і ліс-кругляк ми правильно переробимо в Україні і цей процес зупинимо. Але якщо втратимо українців - це трагедія, наслідки якої будуть проявлятися століттями", - додала політик.

На її думку, причина еміграції не тільки в бажанні мати гідну оплату праці, але й у складних соціальних умовах життя".

"Річ не тільки в заробітній платі. Люди не тільки тому їдуть. Причина не тільки в якихось матеріальних благах, хоча і це важливо в глобальній конкуренції за людину. Головна причина, чому українці залишають свою землю, в тому, що вони втратили віру, втратили почуття того, що майбутнє, нарешті, стане правильним. Перша революція, друга революція, 144, як кажуть проведені реформи, але все стало набагато гірше. Рейдерські атаки, безправ'я, руйнування життя середнього класу, падіння національної банківської системи, дуже складна ситуація в освіті та охороні здоров'я і навіть беззахисність на вулицях. І навіть дороги, якими люди їздять, усе це виштовхує людину за межі України", - резюмувала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram