ГоловнаПолітика

Український режисер голодує третій день на підтримку Олега Сенцова

Бігун є автором фільму про українського політв'язня Кремля Юрія Яценка.

Український режисер голодує третій день на підтримку Олега Сенцова
Фото: facebook.com/Slavik Bihun

Режисер В'ячеслав Бігун третій день голодує на підтримку Олега Сенцова й інших українців, ув'язнених в Росії з політичних мотивів.

У коментарі Радiо Свобода режисер назвав свої дії «актом духовної солідарності».

«Духовно, бо, тільки голодуючи, можу повніше (хоча, зрозуміло, що не сповна, тому що ми в різних умовах) відчувати те, що, можливо, відчуває Олег і інші бранці Кремля. Сподіваюся, що енергетика цих вчинків вплине на звільнення Олега Сенцова q інших наших бранців», - пояснив він.

Бігун є автором декількох фільмів, серед яких «Серце мами Гонгадзе» і «Місто ангела». Українська прем'єра його фільму «Сильні духом» про українського політв'язня в Росії Юрія Яценка відбулася 1 червня в Києві в рамках кінофестивалю «Молодість».

Кілька людей в Росії публічно оголосили про початок голодування на підтримку українця Олега Сенцова, що міститься в колонії за полярним колом. Одним з перших цю акцію почав журналіст видання «Російський репортер» Олександр Буртін. Він оголосив про своє рішення 1 червня, але після того, як Олег Сенцов через адвоката попросив «людей на волі» не голодувати через нього, припинив акцію.

Крім того, кілька людей в Україні і Росії оголошували одноденні або багатоденні голодування.

Ув'язнений в Росії український кінорежисер Олег Сенцов в колонії за Полярним колом 14 червня розпочинає другий місяць голодування з вимогою звільнення всіх утримуваних Росією українських політв'язнів. Сестра Сенцова Наталія Каплан, 8 червня Олега відвозили в реанімацію.Зараз він перебуває в медчастині колонії, припиняти голодування не збирається.

Крім нього, в тюрмах в Росії і Криму голодують також ще двоє українців: Володимир Балух та Олександр Шумков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram