ГоловнаПолітика

У Сенаті США заговорили про санкції проти РФ за релігійні гоніння на Донбасі і в Криму

Росія зобов'язана захищати релігійні свободи жителів окупованої території.

У Сенаті США заговорили про санкції проти РФ за релігійні гоніння на Донбасі і в Криму
Фото: en.wikipedia

Група сенаторів з обох партій ініціювала звернення до президента США Дональда Трампа про введення санкцій проти Росії за порушення релігійних свобод на Донбасі і в Криму.

Про це повідомляє посольство України в США.

Проект резолюції представлений двопартійною групою сенаторів на чолі з головою Гельсінської комісії США Роджером Вікері.

У резолюції наголошується, що, з огляду на той факт, що влада Росії здійснила вторгнення в український Крим силою і незаконно його окупувала, РФ зобов'язана відповідно до вимог міжнародного права, в тому числі відповідно до Женевських конвенцій, захищати релігійні свободи жителів окупованої території.

Відзначається, що протягом всього часу окупації Криму РФ несе відповідальність за порушення релігійних свобод на півострові, які, як наголошується, вже мали місце у вигляді, зокрема, викрадень, затримань і ув'язнень представників окремих релігійних груп, включаючи мусульман з числа кримських татар, віруючих Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви і християн-протестантів.

Окремо в резолюції йдеться про аналогічну відповідальність РФ за дотримання релігійних свобод на контрольованих нею територіях Донецької та Луганської областей.

У документі міститься заклик до президента США ввести санкції у вигляді відмови в американській візі і заморожування власності щодо іноземних осіб, які прямо або побічно причетні до серйозних порушень релігійних свобод, зокрема на тимчасово окупованих Росією територіях України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram