ГоловнаПолітика

Справу про вбивство полковника Хараберюша передано до суду

Юлії Прасоловій загрожує довічне.

Справу про вбивство полковника Хараберюша передано до суду
Фото: capital.ua

Обвинувальний акт проти донеччанки Юлії Прасолової, затриманої в жовтні 2017 року за підозрою в убивстві полковника Служби безпеки України Олександра Хараберюша, скеровано в суд, повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

Слідство встановило, що Прасолова за завданням "ДНР" 31 березня 2017 року прикріпила саморобний вибуховий пристрій на магнітній основі до днища автомобіля, яким користувався заступник начальника головного відділу контррозвідки Управління СБУ в Донецькій області полковник Олександр Хараберюш.

Упевнившись, що Хараберюш сів за кермо автомобіля і почав рух, обвинувачена зателефонувала на номер оператора мобільного зв'язку, встановлений у вибуховому пристрої, чим активувала його.

У результаті вибуху офіцер загинув на місці.

Мотивом убивства вказана ефективна робота Хараберюша в зоні АТО, а метою - залякування населення Донецької області і співробітників правоохоронних органів.

Прасоловій вручено обвинувальний акт за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, що спричинив загибель людини, карається в'язницею на строк 10-15 років або довічним ув'язненням) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Досудове розслідування проти організаторів і інших співучасників теракту триває.

Нагадаємо, головний військовий прокурор Анатолій Матіос допускав причетність групи диверсантів, до якої належала Прасолова, до вбивства начальника спецпризначення Головного управління розвідки Міністерства оборони Максима Шаповала й інших резонансних убивств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram