ГоловнаПолітика

Парламент не має бажання запускати незалежне ДБР, - Ємець

"Парламент є відображенням олігархату і кримінальних кіл".

Парламент не має бажання запускати незалежне ДБР, - Ємець
Фото: Макс Требухов

Заступник голови комітету Ради з правової політики та правосуддя Леонід Ємець вважає, що в депутатів Верховної Ради немає бажання запускати незалежне Державне бюро розслідувань і Антикорупційний суд.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, передає кореспондент "РБК-Україна" LB.ua.

"Зміни є, але вони не остаточні. І впевненості суспільства в тому, що не посада визначає рівень відповідальності перед законом на сьогодні немає. ДБР - той орган, який повинен забезпечити цю місію. І це його основна проблема. Тому що парламент є відображенням, на жаль, не українського народу (що є проблемою нинішньої виборчої системи), а олігархату, кримінальних кіл, певних політичних кіл. І сьогодні парламент не має бажання створити ДБР, яке буде садити всіх, незалежно від посад. Як не має бажання створити незалежний Антикорупційний суд, скасувати депутатську недоторканність", - заявив Ємець.

Однак, за його словами, в парламенті є усвідомлення того, що зірвати формування ДБР - це занадто велика політична відповідальність.

"Тому є оптимізм, що ми цей законопроект колись у правильному вигляді приймемо. Питання в тому, коли це буде", - додав Ємець.

Нагадаємо, для повноцінного запуску ДБР депутати повинні прийняти ще один законопроект про зміни до закону про ДБР.

Раніше в інтерв'ю LB.ua Роман Труба говорив про намір запустити повноцінну роботу ДБР уже в липні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram