ГоловнаПолітика

ГПУ завершила заочне розслідування стосовно шести колишніх податківців

У 2012-2013 роках підозрювані заволоділи 3,1 млрд грн із держбюджету.

ГПУ завершила заочне розслідування стосовно шести колишніх податківців
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура України 17 травня завершила заочне досудове розслідування щодо шести колишніх співробітників податкових органів.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Протягом розслідування встановлено, що підозрювані у 2012-2013 роках, перебуваючи в складі очолюваної екс-президентом-утікачем Віктором Януковичем злочинної організації, куди входив і колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко, займаючи керівні посади в органах податкової служби, заволоділи 3,1 млрд грн з держбюджету шляхом незаконного відшкодування ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

Екс-чиновників підозрюють за ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу (вчинення злочинною організацією особливо тяжкого злочину проти державної власності, яка заподіяла тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків державі в особливо великих розмірах, і злочину невеликої тяжкості у сфері службової діяльності).

Обвинувальні акти направлено до суду.

Нагадаємо, 24 травня 2017 року в 15 областях України провели одночасно 454 обшуки в рамках кримінального провадження проти колишніх чиновників податкових адміністрацій, яких підозрюють у причетності до організації та функціонування схем ухилення від сплати податків - "податкових майданчиків". Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що за схемою стояв екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, який перебуває в міжнародному розшуку.

За інформацією ГПУ, діяльність злочинної організації Клименка зі створення "податкових майданчиків" завдала збитків державі на суму 96 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram