ГоловнаПолітика

Кабмін через півроку почав виплачувати по 100 тис. грн звільненим з полону

Уряд скерує на виплату матеріальної допомоги 7,4 млн гривень.

Кабмін через півроку почав виплачувати по 100 тис. грн звільненим з полону
Фото: Макс Левин

Людям, звільненим у грудні 2017 року з полону, минулого тижня почали виплачувати обіцяні урядом 100 тис. грн.

Протягом місяця допомогу отримають усі, заявила виданню "Донбас.Реалії" начальниця управління з питань переселенців і гуманітарного співробітництва Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Ірина Калупаха.

"Тут не буде, що всі отримають допомогу в один день. Звільнені з полону зверталися в різний час, на місяць раніше, на місяць пізніше. Виплачувати вже почали, це питання часу. І це не півроку, а місяць максимум", - запевнила вона.

Уряд ще наприкінці січня 2018 року ухвалив рішення виплатити по 100 тис. гривень допомоги кожному, хто був звільнений з полону сепаратистів у грудні 2017 року.

До цього таких грошей звільненим із полону не виплачували. При цьому Кабмін створив складну схему: документи збирає Мінсоцполітики, після перевірки звільненого дають добро на виплату, але гроші в розпорядженні МінТОТ.

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року з полону "ДНР" і "ЛНР" звільнили 73 українців. 24 січня обміняли ще одного українця - військовослужбовця Романа Савкова. Таким чином уряд скерує на виплату матеріальної допомоги 7,4 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram