ГоловнаПолітика

Трамп показав Кім Чен Ину відео про майбутнє КНДР

Лідерів обох країн показано в ролику як осіб, які змінюють перебіг історії.

Президент США Дональд Трамп опублікував у своєму Twitter відеоролик, який, за його словами, він показав лідерові КНДР Кім Чен Ину на саміті в Сінгапурі 12 червня.

Ролик також опубліковано у Facebook Білого дому.

"Ось відео під назвою "Історія однієї можливості", яке я показав Кім Чен Ину на саміті в Сінгапурі", - написав Трамп.

Відеоролик триває трохи більше ніж чотири хвилини, в ньому є лише один титр - ролик зробила якась A Destiny Pictures Production, а головними дійовими особами вказано Дональда Трампа і Кім Чен Ина.

Відео починається із закадрового голосу, який говорить про те, що з 7 млрд людей на Землі лише невелика кількість зможе залишити після себе великий вплив і зовсім мало хто зможе змінити перебіг історії. При цьому показано Трампа і Кім Чен Ина.

У ролику показано перспективи розвитку КНДР, чергуються кольорові кадри - досягнення розвинених країн і чорно-білі - злидні, запуски ракет, порожні полиці магазинів. "Чи зробить цей лідер вибір на користь розвитку своєї країни, на користь того, щоб бути частиною світу, щоб стати героєм для свого народу? Чи потисне він руку світу і буде насолоджуватися процвітанням, якого ніколи раніше не бачив? Прекрасне життя чи ще більша ізоляція? Який шлях обере він?" - запитує закадровий голос.

"Сподіваюся, що він вам сподобався. Мені здалося, що він хороший. Я показав його [ролик] йому [Кім Чен Ину] сьогодні наприкінці зустрічі. Мені здається, що йому сподобалося", - наводить Bloomberg слова Трампа. Представник Ради національної безпеки повідомила агентству, що ролик підготовлено, щоб продемонструвати зиск від повної денуклеаризації.

У Сінгапурі 12 червня пройшла перша в історії зустріч лідерів США і КНДР. Трамп і Кім Чен Ин за підсумками саміту підписали угоду, згідно з якою Вашингтон і Пхеньян зобов'язуються розвивати двосторонні відносини і досягти миру на Корейському півострові спільними зусиллями. Кім Чен Ин укотре заявив про свою прихильність до денуклеаризації КНДР, а також готовність ліквідувати випробувальний полігон Пхунгері. Трамп при цьому пообіцяв припинити військові навчання біля берегів Корейського півострова, які США проводили разом з Південною Кореєю.

Також два лідери обмінялися запрошеннями: Трамп пообіцяв відвідати Пхеньян, а Кім Чен Ин - Вашингтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram