ГоловнаПолітика

Адвокат Чеботаря відповів Ситнику на заяву про тиск на експерта в "справі про рюкзаки"

Експерта притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Адвокат Чеботаря відповів Ситнику на заяву про тиск на експерта в "справі про рюкзаки"
Фото: mvs.gov.ua

МВС зареєструвало кримінальне провадження проти експерта, який зробив висновок у "справі рюкзаків" для Нацгвардії, повідомляє Еспресо.TV.

Спеціаліст нібито підробив висновок про їх якість. За результатами справи експерта притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Голова НАБУ Артем Ситник вчора заявив в інтерв'ю журналістам, що розцінює такі дії як тиск на експерта. Однак адвокат екс-заступника голови МВС Сергія Чеботаря Ігор Юдін, який веде цю справу, не згоден з Ситником.

"Як на мене, це інтерв'ю є дуже дивним. Я не розумію, по-перше, навіщо здійснювати будь-який тиск на експерта за умови, що експертиза вже зроблена. По-друге, я не розумію чому керівник НАБУ вважає, що кримінальне провадження - це тиск", - сказав Юдін.

За його словами, по-третє, експерта притягнули до дисциплінарної відповідальності, тому питання експертизи вже вирішене.

Як повідомлялося, 25 травня Солом'янський суд повторно заарештував майно Авакова-молодшого.

6 квітня 2018 року НАБУ завершило слідство у "справі рюкзаків для МВС" і надало підозрюваним і їх захисникам матеріали провадження на ознайомлення.

31 жовтня двом затриманим у справі "рюкзаків Авакова" повідомили про підозру. Одним з них став син голови МВС Олександр Аваков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram