ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з президентом Сербії в Туреччині

Лідери держав прилетіли на відкриття Південного газового коридору.

Порошенко зустрівся з президентом Сербії в Туреччині
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко, який прилетів з робочим візитом до Туреччини на відкриття Південного газового коридору, провів там переговори з президентом Сербії Александром Вучичем.

Прес-служба голови держави повідомила, що вони обговорили активізацію політичного діалогу та посилення економічної складової двосторонніх відносин. Президенти наголосили на важливості проведення найближчим часом чергового засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічної співпраці, а також доцільність продовження практики організації двосторонніх бізнес-форумів.

Також на переговорах було порушено питання про лібералізацію візового режиму та розвитку контактів між людьми.

Президенти приділили увагу питанням співпраці в рамках міжнародних організацій, взаємодії в гуманітарній сфері, а також погодилися з важливістю неухильного дотримання принципів суверенітету та територіальної цілісності.

Нагадаємо, перед цим Порошенко також провів переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Він запросив Україну до участі в проекті Південний газовий коридор, завдяки якому Україна в перспективі може отримувати азербайджанський газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram