ГоловнаПолітика

Племінниця голови Мін'юсту після його призначення купила дві квартири в центрі Києва і "Лексус"

За словами дівчини, їй "допомагала вся сім'я".

Племінниця голови Мін'юсту після його призначення купила дві квартири в центрі Києва і "Лексус"
Племянница министра юстиции Божена Кличук.
Фото: bihus.info

Племінниця міністра юстиції Павла Петренка Божена Клічук після його призначення стала власницею двох квартир в елітних житлових комплексах на Печерську і автомобіля Lexus NX200.

Про це повідомляє "БігусІнфо".

За даними видання, у 2015-2016 роках Клічук придбала активи, нинішня ринкова вартість яких - приблизно 7 млн гривень.

Обидві квартири дівчина купила 2015 року. Це двокімнатні апартаменти за 85 кв. м у київському ЖК "Панорама" на Євгена Коновальця, 44А (аналогічні зараз коштують близько 3,5 млн гривень), а також двокімнатну квартиру площею 65 кв. м у будинку по вулиці Євгена Коновальця, 36-В (орієнтовна вартість - 2,5 млн гривень).

На той час дівчина була студенткою і працювала тільки молодшим економістом і помічницею бухгалтера.

Фото: bihus.info

При цьому ні в одній з двох записаних на неї квартир дівчина не живе, а проживає у третій (що належить її мамі) - на бульварі Шевченка.

Менш ніж через рік після придбання квартир, у вересні 2016-го, студентка стала власницею нового престижного автомобіля Lexus NX200. В автосалоні такий коштує понад 1 млн гривень.

За словами Клічук, їй "допомагала вся сім'я".

Мати Божени - сестра міністра юстиції Оксана Петренко - озвучила відразу кілька версій походження майна дочки: подарунок від бабусі, спадок від дідуся, який помер 10 років тому, і допомога від дядька-підприємця по батьківській лінії - Романа Клічука.

Клічук у коментарі програмі "Наші гроші з Денисом Бігусом" повідомив, що допомагає племінниці фінансово з навчанням і подорожами, але не сумами, яких вистачило б на нерухомість і авто.

Павло Петренко також спростував свою участь у придбаннях племінниці. При цьому він підтвердив, що в травні оплатив спільний відпочинок з нею в Туреччині.

Нагадаємо, в березні голова Мін'юсту задекларував 4,4 млн гривень доходів за 2017 рік. У 2016 році Петренко задекларував 2,6 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram