ГоловнаПолітика

Суд призначив підготовче засідання у справі про вбивство Вороненкова

Засідання відбудеться у справі за обвинуваченням Ярослава Тарасенка й Олександра Лося.

Суд призначив підготовче засідання у справі про вбивство Вороненкова
Фото: goodvin.info

Підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням фігурантів справи про вбивство депутата Державної думи Російської Федерації Дениса Вороненкова призначено на 13 червня.

Про це повідомляє Шевченківський районний суд міста Києва.

"На 13 червня 2018 року призначено підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням Тарасенка Ярослава Миколайовича - обвинуваченого за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, (пособництво в умисному вбивстві з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) КК України та Лося Олександра Сергійовича - звинуваченого за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що обвинувальний акт надійшов до Шевченківського районного суду Києва 11 червня.

10 травня повідомляли, що прокуратура завершила розслідування у справі Вороненкова. Двоє виконавців злочину зараз перебувають під вартою.

Матеріали щодо організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) і двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка та громадянина України Ярослава Левенця), які перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває. Підозрюваним загрожує позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Вороненкова застрелив кілер 23 березня в центрі столиці біля п'ятизіркового готелю Premier Palace. Він переїхав в Україну наприкінці 2016 року і прийняв українське громадянство. Вороненков був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Охоронець Вороненкова також отримав поранення, але встиг зміг поранити кілера. У результаті вбивця помер у лікарні.

Пізніше ЗМІ розкрили особу вбивці - ним виявився 28-річний Павло Паршов, уродженець Севастополя. На сайті МВС Паршов вказаний як розшукуваний дніпровськими правоохоронцями і обвинувачений за статтями 205 і 209 КК України (фіктивне підприємництво і легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram