ГоловнаПолітика

У Генпрокуратурі заявили, що Ставицький відмовився від угоди зі слідством ще у 2016 році

Заступники генпрокурора відзвітували про відрядження в Ізраїль.

Під час зустрічі з керівництвом Генеральної прокуратури України в листопаді 2016 року в Ізраїлі колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький відмовився від укладення угоди зі слідством.

Про це повідомили заступники генпрокурора Євген Єнін і Анжела Стрижевська.

За їхніми словами, поїздка в Ізраїль в листопаді 2016 року не була неформальною або таємною. "Ця поїздка була відрядженням", - зазначив Єнін.

Єнін зазначив, що метою поїздки було проведення зустрічі зі Ставицьким та перевірка його готовності до співпраці зі слідством. Ініціатором зустрічі виступив сам Ставицький.

За словами Стрижевської, Ставицькому запропонували угоду зі слідством, але переговори показали, що він не готовий до укладення угоди.

Так, були вичерпані можливості для подальших переговорів. Після цього було отримано дозвіл суду на заочний процес щодо екс-міністра та передавання справи до суду, йдеться у відеокоментарі.

Ставицький у 2012 році був міністром екології та природних ресурсів України, після чого перейшов на посаду міністра енергетики та вугільної промисловості.

Після повалення президента Віктора Януковича втік в Ізраїль, де отримав громадянство.

Ставицький був у розшуку Інтерполу з літа 2014 до весни 2017 року. У ГПУ заявили, що причиною зняття з розшуку стала недосконалість кримінально-процесуального законодавства України.

Ставицького підозрюють за ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram