ГоловнаПолітика

Порошенко мріє про вступ України в ЄС і НАТО до 2030 року

Президент виступив перед студентами Української академії лідерства в Києві.

Порошенко мріє про вступ України в ЄС і НАТО до 2030 року
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко мріє про вступ країни в Європейський Союз і НАТО до 2030 року.

Про це він заявив на зустрічі зі студентами Української академії лідерства в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ключове, про що я мрію, - дві речі. Я дуже хочу, щоб до 30 року Україна була членом Європейського Союзу... І я дуже хочу, щоб Україна до 30 року була членом Північноатлантичного союзу", - сказав Порошенко.

"Після того як Росія, коли вона скоїла незаконну анексію Криму, зневаживши Будапештським меморандумом, Великим договором про дружбу і співробітництво, міжнародним правом, зруйнувавши всю світову глобальну систему безпеки,.. залишився єдиний ефективний механізм - НАТО", - пояснив президент.

Нагадаємо, торік Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким вступ України в НАТО визначається як одна із засад зовнішньої політики. Його підтримали 276 народних депутатів, тоді як для зміни Конституції необхідно мінімум 300 голосів.

Курс на членство в НАТО прописано в законах "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про засади національної безпеки України". Військова доктрина України також передбачає розвиток Збройних Сил України за західними стандартами і досягнення сумісності зі збройними силами держав - членів НАТО.

28 лютого Порошенко повідомив, що закріплення євроатлантичних устремлінь держави в Конституції розглядається його командою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram