ГоловнаПолітика

Угруповання в Придністров'ї є загрозою і для України, і для Молдови, - Полторак

Міністри оборони України і Молдови обговорили питання Придністров'я і співпраці з НАТО.

Угруповання в Придністров'ї є загрозою і для України, і для Молдови, - Полторак
Степан Полторак и Эуджен Стурза
Фото: mil.gov.ua

Міністр оборони України Степан Полторак і міністр оборони Молдови Еуджен Стурза під час зустрічі в Одесі узгодили подальшу співпрацю держав у сфері оборони.

Про це повідомляють на сайті Міноборони.

"У першу чергу йдеться про проведення спільних навчань - і на двосторонній основі, і в рамках співпраці з НАТО та окремими союзниками, розвиток співпраці на рівні штабів видів збройних сил двох держав, взаємодія у сфері військово-технічної співпраці та поліпшення динаміки партнерства між вищими військовими навчальними закладами", - йдеться в повідомленні.

Також міністри обговорили питання обміну досвідом у протидії гібридним загрозам і подальшу співпрацю в питаннях реформування збройних сил обох країн. Полторак, зокрема, зазначив, що угруповання, які перебувають у Придністров'ї, є загрозою і для України, і для Молдови.

"Україна дотримується чіткої позиції, яка заснована на принципах поваги і до територіальної цілісності, і до суверенітету Республіки Молдова. Придністров'я є невід'ємною частиною Молдови. Ми будемо робити все можливе, щоб допомогти у відновленні територіальної цілісності Молдови і підтримувати її надалі. Ми підтримуємо спільний військово-політичний курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію і будемо на взаємовигідній основі розвивати наші збройні сили за стандартами НАТО", - сказав Полторак.

Стурза, своєю чергою, зазначив, що Молдова розуміє, з чим довелося зіткнутися Україні, і виступає за якнайшвидше вирішення кризи, збереження суверенітету і територіальної цілісності країни.

"Ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку, так само, як Молдова завжди знає, що Україна підтримує нас", - сказав він.

Нагадаємо, міністр оборони Молдови наполягає на модернізації та переозброєнні армії за стандартами ЄС і НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram