ГоловнаПолітика

Справу судді Голяшкіна передано до суду

Його звинувачують у приховуванні двох квартир у своїй декларації.

Справу судді Голяшкіна передано до суду
Фото: стоп-кадр видео

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 7 червня передала в суд обвинувальний акт проти судді Вищого адміністративного суду, якого звинувачують за ст. 366-1 Кримінального кодексу - недостовірне декларування.

Як повідомляє прес-служба САП, суддя ВАСУ не вказав у декларації за 2015 рік, що його сім'я користується двома об'єднаними квартирами в історичному центрі Києва площею понад 130 кв. м і вартістю майже 1,6 млн гривень. У декларації за 2016 рік суддя вказав тільки одну з цих квартир. Право власності на цю нерухомість зареєстровано на матір судді.

Слідство вважає, що суддя не задекларував житло навмисне з метою приховування свого реального майнового стану, а також для реалізації можливості отримати в судовому порядку ще й службове житло.

Прізвища обвинуваченого не повідомляють, але відомо, що йдеться про суддю Олега Голяшкіна. Наприкінці 2016 року Голяшкін став фігурантом журналістського розслідування програми "Наші Гроші. Досудилися". У сюжеті йшлося про те, що Голяшкін вимагає службову квартиру в Києві, хоча на його матір записані дві квартири в Печерському районі столиці.

13 грудня 2017 року Голяшкіну повідомили про підозру, а вже 14 березня 2018 року Національне антикорупційне бюро завершило розслідування цієї справи.

Вищий адмінсуд з 15 грудня 2017 року припинив роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram