ГоловнаПолітика

Пашинський пропонує порушити кримінальну справу проти Мураєва

Нардеп вказав на статті 111 і 383 - держзрада і надання свідомо неправильного повідомлення про вчинення злочину.

Пашинський пропонує порушити кримінальну справу проти Мураєва
Сергей Пашинский
Фото: http://nfront.org.ua

Служба безпеки України і Генеральна прокуратура повинні порушити справу проти народного депутата Євгена Мураєва за його маніпулятивні заяви про те, що український політв'язень Кремля, кінорежисер Олег Сенцов є "терористом". Відповідну заяву зробив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, представник "Народного Фронту" Сергій Пашинський під час промови з трибуни парламенту.

"Не встигла Верховна Рада звернутися до міжнародної спільноти з вимогою посилити тиск на Російську Федерацію з метою звільнення українських політв'язнів, як реакція Москви була миттєвою. Істота, яка носить мандат народного депутата України, на прізвище Мураєв на телеканалі NewsОne зробила заяву, що із Сенцовим не все просто, що ця людина готувала вибухи, підпали і час усе розставить на свої місця", - сказав Пашинський.

"Якби це робив якийсь Кисельов чи хтось інший - зрозуміло, що це російська пропаганда. Але цю російську пропаганду, всі російські звинувачення слово в слово повторив народний депутат Верховної Ради України», - підкреслив Пашинський, зазначивши, що парламент не може не відреагувати на такі маніпуляції нардепа Мураєва.

"Я публічно звертаюся до голови СБУ із заявою порушити проти Мураєва кримінальну справу за статтею 111 "Державна зрада". Я публічно звертаюся до Генерального прокурора України Юрія Луценка порушити проти Мураєва кримінальну справу за статтею 383 - за надання свідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину. Це юридичні моменти. Але є ще морально-етичні питання. Шановні друзі, довго ми будемо терпіти офіційні рупори російської пропаганди на території України? Довго продажні клоуни будуть розповідати нам про свободу слова, а ворогів у цей час через ньюзвани й іншу нечисть вести з нами війну?" - заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони.

"Я звертаюся до Мураєва: нешановний, ви не зайдете в цей зал, поки публічно не попросите пробачення у Сенцова і держави Україна", - сказав Пашинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram