ГоловнаПолітика

Депутати НФ і "Опоблоку" зчепилися в Раді через Мураєва

Береза намагався побитися з Долженковим.

У Верховній Раді сталася перепалка, яка ледь не переросла в бійку, між нардепом Юрієм Березою з "Народного фронту" і представником "Опозиційного блоку" Олександром Долженковим.

Як передає кореспондент LB.ua, під час ранкового засідання у п'ятницю після години запитань до уряду Береза підбіг до Долженкова в залі, схопивши його за комір. Колеги розняли депутатів, не допустивши бійки.

Береза розповів LB.ua, що його поведінка стосовно Долженкова стала реакцією "на неадекватну позицію і заяви щодо нашого політв'язня Сенцова, а також спроби захистити такого ж, як і він сам, Мураєва".

Перед бійкою голова Комітету з нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський зробив заяву в Раді, зажадавши залучити Мураєва до кримінальної відповідальності. "Я публічно звертаюся до голови СБУ з заявою порушити проти Мураєва кримінальну справу за статтею 111 "державна зрада". Я публічно звертаюся до генпрокурора Юрія Луценка із закликом порушити проти Мураєва кримінальну справу за статтею 383 "завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину". Це юридичне питання", - заявив він.

Сергій Пашинський нагадав, що вчора Мураєв в ефірі телеканалу зробив заяву щодо Сенцова, назвавши українського режисера терористом.

"Істота, яка носить мандат депутата ВР, на прізвище Мураєв, зробила заяву, що стосовно Сенцова не так усе просто: мовляв, ця людина готова на підпали, підриви, і час усе поставить на свої місця. Якби це сказав Кисельов або хтось інший - зрозуміло, це російська пропаганда. Але цю російську пропаганду слово в слово повторив депутат ВР", - обурився Пашинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram