ГоловнаПолітика

Екс-регіонал Мураєв назвав Сенцова терористом

Нардеп дав ексклюзивний коментар 112.Україна.

Екс-регіонал Мураєв назвав Сенцова терористом

Колишній член Партії регіонів, позафракційний нардеп Євген Мураєв, який володіє телеканалом NewsOne назвав ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова терористом.

Про це він заявив в ефірі телеканалу 112.Україна.

"Сенцова можна по-різному сприймати. З погляду того, що людина готувала підпали і вибухи, для частини населення він є терористом. Для націоналістичної частини він, напевно, є героєм. Час розставить на свої місця, хто правий, а хто не правий", - сказав нардеп.

Як повідомлялося, в січні Нацрада з телебачення та радіомовлення призначила перевірку телеканалу NewsOne через пропагандистські висловлювання щодо Революції Гідності, а також за популяризацію збройних сил Росії.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму.

Згідно з обвинувальним висновком, у квітні 2014 року Сенцов створив у Криму "терористичне співтовариство", яке отримувало вказівки від невідомих осіб у Києві і було "структурним підрозділом" забороненого в Росії "Правого сектора". Метою спільноти була "дестабілізації обстановки в Криму" і "вплив на органи влади": "кримські терористи", вважає слідство, намагалися змусити Росію відмовитися від рішення про прийняття півострова до складу федерації. Учасники спільноти скоїли два "терористичних акти" у Сімферополі - підпал дверей офісу "Російської громади Криму" і вікна місцевого відділення "Єдиної Росії", а також нібито готували підриви пам'ятника Леніну і Вічного вогню.

24 грудня 2015 року Міщанський суд Москви відхилив позов про захист честі, гідності та ділової репутації українського режисера Олега Сенцова до Федеральної служби безпеки Російської Федерації та низки російських ЗМІ.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування. Він має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 українських політв'язнів в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram