ГоловнаПолітика

МВФ перевірить закон про Антикорупційний суд на відповідність домовленостям

МВФ перевірить закон про Антикорупційний суд на відповідність домовленостям
Фото: EPA/UPG

Директор прес-офісу Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс заявив, що МВФ сьогодні оцінюватиме ухвалений Верховною Радою закон про створення Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомляє The New York Times.

За словами Райса, співробітники МВФ висловили стурбованість інституційної роллю Міністерства фінансів України після звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка.

Нагадаємо, Верховна рада підтримала подання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. На його місце призначили першого заступника міністра фінансів Оксану Маркарову. Також сьогодні Рада ухвалила в цілому законопроект "Про Вищий антикорупційний суд". Його створення - одна з основних вимог західних кредиторів. Але його тривалий час блокували, представники влади пропонували замість окремого суду створити палату в наявній системі. Восени 2017 року риторика влади змінилася, і в грудні президент Петро Порошенко вніс законопроект у Раду.

Зараз справи, що розслідуються Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, розглядає Солом'янський райсуд Києва (будівля НАБУ розташована в цьому районі столиці). Бюро неодноразово висловлювало невдоволення рішеннями цього суду та вимагало створити Вищий антикорупційний суд. За задумом, цьому суду будуть підслідні всі справи НАБУ і САП, а оскаржити його рішення можна буде лише у Верховному Суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram