ГоловнаПолітика

Міклош вважає реалістичною концепцію Авакова стосовно деокупації Донбасу

"Я не знаю цієї програми в деталях, але вона має непоганий вигляд".

Міклош вважає реалістичною концепцію Авакова стосовно деокупації Донбасу
Фото: Макс Левин

Голова Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні Іван Міклош прокоментував "механізм малих кроків" для реінтеграції Донбасу.

На його думку, програма виглядає цілком реалістично.

"Я не знаю цієї програми в деталях, але вона має непоганий, реалістичний вигляд", - сказав Міклош у рамках ІХ Національного експертного форуму, організованого Інститутом Горшеніна.

При цьому він додав, що для опору російській агресії Україна повинна бути економічно сильною.

"Дуже важливий економічний розвиток і економічний успіх. Не тільки для економіки як такої, а й для того, щоб створити досить сильну країну, яка може протистояти агресії, щоб мати сильну армію, щоб захищати незалежність і інтеграцію країни", - заявив він.

Міклош вважає, що конкретні малі кроки і спеціальна програма - це важливо, але більш глобальним є весь процес реформ.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ України Арсеній Аваков 7 червня 2018 року в рамках ІХ Національного експертного форуму оприлюднив стратегію відновлення цілісності України і деокупації Донбасу, названу "механізмом малих кроків", яка розрахована приблизно на півтора року.

Іван Міклош - словацький політик з українським корінням, екс-міністр фінансів Словаччини, голова Стратегічної групи радників з підтримки реформ, головний економічний радник прем'єр-міністра України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram