ГоловнаПолітика

Мелінда Херінг: Путіну вигідний статус-кво на Донбасі

"Санкції, жорсткі слова і нескінченні дискусії не працюють".

Мелінда Херінг: Путіну вигідний статус-кво на Донбасі
Фото: Макс Левин

Президентові Росії Володимиру Путіну вигідний статус-кво на Донбасі, оскільки це можливість легко дестабілізувати ситуацію в Україні.

Про це сказала редактор Ukraine Alert Мелінда Херінг на ІХ Національному експертному форумі, організованому Інститутом Горшеніна.

"Володимиру Путіну вигідний статус-кво, і Захід не придумав, як змусити його піти. Він може легко дестабілізувати Україну через конфлікт на Донбасі. Санкції, жорсткі слова і нескінченні дискусії не працюють. Очевидно, що з російської сторони немає політичного бажання припинити війну", - заявила журналістка.

При цьому вона підкреслила, що цей конфлікт має бути вирішений, адже через нього страждають мільйони жителів Донбасу.

Херінг визнала, що на Заході багато хто вже забув про війну в Україні, і частково провина за це лежить на засобах масової інформації.

"Якщо Росія складе зброю - цей конфлікт припиниться. Все так просто. Це гаряча війна, про яку світ забув. Під час моїх поїздок люди запитують про те, чи продовжується конфлікт на сході України. І це освічені люди, які читають газети. І я як журналіст вважаю це нашою провиною. Західні ЗМІ не фокусуються на конфлікті, він їм набрид, у них є більш гучні заголовки. До того ж багато видань базуються в Москві, і коли трапляється щось велике, як, наприклад, Бабченко, видання відправляють московських кореспондентів", - сказала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram