ГоловнаПолітика

Турчинов: "Для України безпека починається на східному фронті"

"Жодних ознак поліпшення ситуації. Жодних ознак нормалізації ситуації".

Турчинов: "Для України безпека починається на східному фронті"
Фото: Макс Левин

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що для України безпека починається на східному фронті, але поки що там жодних ознак нормалізації ситуації не спостерігається.

Про це він сказав у Києві на ІХ Національному експертному форумі, організованому Інститутом Горшеніна.

"Для України безпека починається на східному фронті. Жодних ознак поліпшення ситуації. Жодних ознак нормалізації ситуації ми не маємо... Травень місяць для нас був дуже важким... Відбувається загострення ситуації на Донбасі", - сказав він. Далі секретар РНБО заявив про те, що українські збройні сили нічим не поступаються силам інших європейський держав.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на питання про те, що відбувається з викликами для безпеки України, відповів дещо інакше. "Потрібно продовжувати те, що ми робимо. В України вже не залишається і немає інших варіантів. Йдеться про життя і цілісність нашого народу", - заявив міністр.

"Окупований Донбас - це Україна, і нам потрібно дбати про окуповані території. Ці ланцюгові собаки путінського режиму будь-якої миті можуть піти вперед", - сказав він.

"Найближчим часом у нас є надія і шанси, що путінський режим повинен відступити і ми повернемо собі нашу територію... Це буде поліцейська операція, без застосування збройних сил", - додав Аваков.

Далі на це питання відповіли інші представники цього форуму, зокрема депутат Європарламенту Кнут Флекенштайн і редактор Ukraine Alert Мелінда Херінг, зі слів яких стало зрозуміло, що чіткого рішення стосовно дій проти російської агресії досі немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram