ГоловнаПолітика

Кольченко припинив голодування

За час голодування українець втратив 10 кг.

Кольченко припинив голодування
Александр Кольченко
Фото: Антон Наумлюк

Кримський активіст Олександр Кольченко, незаконно засуджений у РФ, припинив голодування солідарності з Олегом Сенцовим.

Про це написав адвокат Кольченка Андрій Лєпьохін у фейсбуці.

"Олександр Кольченко сьогодні припинив голодування. З його слів, він дуже ослаб, почав непритомніти. У нього знизився рівень цукру в крові, йому вже вливали глюкозу. За час голодування його вага зменшилася до 54 кг. Сьогодні його за медичними показаннями збиралися переводити із санчастини колонії, де він перебував упродовж голодування, в тюремну лікарню", - зазначив він.

За словами Лєпьохіна, Кольченко почав готуватися до оголошення голодування солідарності відразу після того, як дізнався про заяву Олега Сенцова.

"Олександр з цього моменту перейшов на прийом рідкої їжі і зменшив її обсяг. Як тільки «підготувався» таким чином, тоді оголосив голодування. За цей час (свого голодування і підготовки до нього) Олександр втратив 10 кг ваги. Зараз він також самостійно прийняв рішення про припинення голодування. Ці рішення Олександр озвучував у присутності свого адвоката, якому повністю довіряє, з метою своєчасного і більш точного донесення до громадськості інформації про свої кроки та позицію", - зазначив адвокат і оприлюднив фотокопію заяви Кольченка.

Нагадаємо, Олександр Кольченко 31 травня оголосив голодування солідарності з Сенцовим. Сенцов, який голодує з 14 травня з вимогою звільнення Росією політв'язнів, висловився проти голодування Кольченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram