ГоловнаПолітика

Турчинов: "Ми звільняли Маріуполь під оплески місцевих жителів. Я впевнений, що так само буде з Донецьком і Луганськом"

"Протидія українській владі - це винятково робота російської пропаганди".

Турчинов: "Ми звільняли Маріуполь під оплески місцевих жителів. Я впевнений, що так само буде з Донецьком і Луганськом"
Фото: Макс Левин

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що місцеві жителі не будуть протидіяти відновленню української влади в Донецьку, Луганську й інших населених пунктів Донбасу, які зараз розташовані на окупованій Росією території.

"Протидія українській владі, відновленню в складі України наших земель - це винятково робота російської пропаганди, яка впливає, в тому числі, і на нашу свідомість - що народ це не сприйме, що народ буде стріляти в спину і так далі", - сказав він у Києві на ІХ Національному експертному форумі, організованому Інститутом Горшеніна.

Турчинов навів як приклад ситуацію зі звільненням Маріуполя в 2014 році.

"Ви пам'ятаєте ці кадри, як маріупольці кидалися під ці машини [БМП], кидали в них палиці, каміння, тому що не знали, що вони їдуть просто, щоб врятувати людей, яких живцем спалювали, яких убивали. Вони вважали, що ми таким чином захоплюємо Маріуполь. Друзі! Місяць минув - і ми звільняли Маруіполь під оплески маріупольців, які перед цим протидіяли українським військовим. І скажіть, чи є проблеми з політичним життям у Маріуполі? Майже немає. Місто живе нормальним життям", - сказав він.

"Я впевнений, що така ж ситуація буде і з Горлівкою, коли ми її звільнимо, і з Донецьком, і з Луганськом", - додав Турчинов.

Нагадаємо, за даними Міністерства внутрішніх справ України, 60% жителів ОРДЛО хочуть повернення української влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram