ГоловнаПолітика

Депутат Європарламенту: санкції проти Росії викликають дискусії, але їх все одно продовжуватимуть

"Найважливіше те, що ми на боці України".

Депутат Європарламенту: санкції проти Росії викликають дискусії, але їх все одно продовжуватимуть
Фото: Макс Левин

Депутат Європейського парламенту Кнут Флекенштайн визнав, що санкції проти Росії викликають дискусії всередині Європейського Союзу, але при цьому він запевнив, що західні країни повністю на боці України.

Про це він сказав у Києві на ІХ Національному експертному форумі, організованому Інститутом Горшеніна.

"Найважливіше те, що ми на боці України, на боці її суверенітету і територіальної цілісності. Це поза дискусією, це само собою зрозуміло", - заявив Флекенштайн.

Але що стосується санкцій, сказав депутат, це питання не може не бути дискусійним.

"Тому що вони завдають шкоди нашим компаніям. Ви повинні розуміти, як працюють лобісти. Так, у нас відбуваються ці дискусії що шість місяців. Але в підсумку що шість місяців ніхто від санкцій не відмовляється", - заявив Флекенштайн. Він вважає, що так триватиме і далі.

Він також прокоментував слова секретаря РНБО Олександра Турчинова з приводу подвійних стандартів Заходу стосовно "Північного потоку-2". Євродепутат наголосив, що Євросоюз дав чітко зрозуміти, що цей газопровід не може бути реалізований, якщо в результаті Україна втратить статус транзитної країни. Без гарантій енергетичної безпеки України реалізація проекту "Північний потік-2" неможлива, наголосив Флекенштайн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram