ГоловнаПолітика

У Трампа заявили, що Кім Чен Ин рачки благав не скасовувати зустріч

"Це саме та позиція, в якій ви хотіли б його бачити".

У Трампа заявили, що Кім Чен Ин рачки благав не скасовувати зустріч
Рудольф Джулиани
Фото: EPA/UPG

Колишній мер Нью-Йорка, а нині адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані заявив, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин на колінах благав не скасовувати саміт з американським президентом, після того як Трамп оголосив, що саміт не відбудеться.

Виступаючи на конференції в Ізраїлі, Джуліані заявив, що дати задній хід Пхеньян змусила саме жорстка позиція Дональда Трампа.

"Кім Чен Ин приповз рачки і благав про зустріч, і це саме та позиція, в якій ви хотіли б його бачити", - цитує слова Джуліана видання The Wall Street Journal.

Північна Корея поки що ніяк не відреагувала на слова адвоката Трампа.

Руді Джуліані - адвокат Трампа, який займається питаннями, пов'язаними з розслідуванням можливих зв'язків передвиборної кампанії американського президента з Росією.

Вашингтон і Пхеньян минулого місяця домовилися про проведення першого в історії американо-північнокорейського саміту. Зустріч на найвищому рівні мала відбутися в Сінгапурі 12 червня. Проте 24 травня Трамп оголосив, що не зустрічатиметься з Кім Чен Ином. Це стало відповіддю на погрози КНДР скасувати переговори через військові навчання Вашингтона і Сеула на Корейському півострові.

Однак після особистого листа Кім Чен Ина, адресованого Дональду Трампу, американський президент змінив свій погляд і підготовка до сінгапурського саміту відновилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram