>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Профільний комітет ВР схвалив заборону показувати в Україні російський ЧС-2018

Телеканал "Інтер", який викупив право на трансляцію, може втратити гроші.

Профільний комітет ВР схвалив заборону показувати в Україні російський ЧС-2018
Фото: EPA/UPG

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики на засіданні в середу підтримав проект постанови про заборону телеканалам транслювати чемпіонат світу з футболу, який пройде в Росії з 14 червня по 15 липня 2018 року.

Про це написала у фейсбуці перша заступниця голови комітету Ольга Червакова.

Для введення заборони депутати повинні проголосували за це в сесійній залі, але без рішення комітету голосування проводити не можна.

Проект постанови №8343 про заборону трансляції ЧС-2018 11 травня внесли в парламент голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко і депутати від РП Ігор Мосійчук та Андрій Лозовий, а також голова фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк.

Депутати пропонують визнати, що трансляція матчів "порушує законні права та інтереси громадян України в результаті збройної агресії і тимчасової окупації Росією частини території України".

На цій підставі, відповідно до положень Закону "Про телебачення і радіомовлення", українські телерадіоорганізації не здійснюватимуть трансляцію заходів, які будуть проходити в Росії в рамках ЧС-2018.

Право транслювати ЧС-2018 ще 2010 року викупив Перший національний канал, але після російської агресії керівництво каналу оголосило, що чемпіонат не покаже. Однак наприкінці травня телеканал "Інтер" викупив у Національної суспільної телерадіокомпанії України пакет трансляцій чемпіонату світу. Якщо Рада не заборонить трансляцію, матчі покажуть "Інтер" і афілійований з ним телеканал НТН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram