ГоловнаПолітика

Мерія Києва висунула ультиматум "Нафтогазу" через гарячу воду

Компанія відмовляється постачати газ "Київтеплоенерго".

Мерія Києва висунула ультиматум "Нафтогазу" через гарячу воду
Фото: kyivcity.gov.ua

Київська міська державна адміністрація обіцяє вдатися до "радикальних заходів", якщо до понеділка "Нафтогаз України" не погодиться постачати газ КП "Київтеплоенерго" і розблокувати подачу гарячої води в Києві.

Про це йдеться на сайті КМДА.

Секретар Київради Володимир Прокопів заявив, що 5 червня керівнику "Нафтогазу" Андрію Коболєву надіслали запрошення на пленарне засідання для дачі пояснень депутатам. "Якщо керівництво компанії відмовиться прийти, ми будемо діяти радикально", - сказав він.

Прокопів стверджує, що якщо договір на постачання газу між "Нафтогазом" і "Київтеплоенерго" не укласти до 1 серпня, то частина будинків у Києві може також залишитися без світла, а опалювальний сезон буде під загрозою зриву.

Депутат Верховної Ради Дмитро Білоцерківець, який є радником мера Києва, сказав, що влада столиці готова судитися з "Нафтогазом". Він також розповів, що народні депутати також звернулися по допомогу до Антимонопольного комітету, прем'єр-міністра і голови Верховної Ради.

Нагадаємо, що раніше послугу гарячого водопостачання й опалення в Києві надавала приватна компанія "Київенерго", але з травня виконавцем послуги стало комунальне підприємство "Київтеплоенерго". Міська влада при цьому категорично відмовилася брати на себе борг за газ, накопичений у часи "Київенерго".

"Нафтогаз" заявив, що не постачатиме газ, поки "Київтеплоенерго" не прийме на баланс заборгованість. Станом на кінець травня борг становив близько 4,4 млрд гривень.

У зв'язку з цим під приводом гідравлічних випробувань значну частину Києва відключили від гарячого водопостачання. Близько 3000 будинків у Києві не мають гарячої води. Більш ніж 1330 будинків отримали воду від ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 замість районних котелень і станцій теплопостачання, де сьогодні відсутнє газопостачання. Крім того, частина лівого берега столиці отримує гарячу воду від іншого постачальника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram