ГоловнаПолітика

Порошенко і спадкоємний принц Ліхтенштейну Алоїз обговорили введення миротворців ООН на Донбас

Також обговорювалася підтримка ініціатив резолюцій України в ООН щодо Криму і агресії на Донбасі.

Порошенко і спадкоємний принц Ліхтенштейну Алоїз обговорили введення миротворців ООН на Донбас
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко і спадкоємний принц Князівства Ліхтенштейн Алоїз обговорили питання введення миротворчої місії ООН на окуповану територію Донбасу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я докладно поінформував його світлість про важливість запровадження миротворчої місії ООН відповідно до мандата Ради Безпеки ООН, який дозволить створити компонент безпеки, імплементувати Мінські угоди, який дозволить витіснити російські окупаційні війська з території України і дозволить припинити вбивства, які сьогодні тривають", - сказав Порошенко.

За його словами, протягом переговорів також обговорювалася підтримка Ліхтенштейном ініціатив України в Організації Об'єднаних Націй в голосуванні резолюцій Генасамблеї щодо Криму і агресії на Донбасі.

"Хочу заявити, що в нас сьогодні ніякий не заморожений конфлікт, як хтось намагається подати, у нас гаряча фаза війни, в якій Україна платить дуже високу ціну, захищаючи не тільки наш суверенітет, нашу територіальну цілісність, нашу незалежність, а захищаючи свободу і демократію у світі", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко розраховує, що рішення про введення миротворців на окуповану частину Донбасу буде прийнято найближчим часом.

Формат миротворчої місії є спірним питанням для України і РФ, яка підтримує бойовиків ОРДЛО. Україна розраховує на повномасштабну місію, яка візьме під контроль усю окуповану територію Донбасу включно з державним кордоном. Росія пропонувала тільки "охоронну місію" для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ в районі лінії зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram