ГоловнаПолітика

Шулявський міст у Києві почнуть перекривати найближчими днями

Роботи почнуться за "старим" проектом.

Шулявський міст у Києві почнуть перекривати найближчими днями
Фото: Сергей Нужненко

Ремонтні роботи на Шулявському шляхопроводі в Києві розпочнуть найближчими днями, у зв'язку з чим рух по ньому буде частково перекрито.

Про це заявив головний інженер КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд" Олександр Здольник.

"Роботу повинні виконати для безпеки руху. Реконструкцію реально виконати за 17 місяців, на неї треба близько 811 млн грн, з огляду на компенсацію за знесення цеху №5. Першу чергу постараємося закінчити вже до кінця цього року, хоча з указаних вище причин ми втратили два місяці дорогоцінного часу. Передбачених проектом на першу чергу коштів - 380 млн грн - вистачить, щоб почати роботи із заміни шляхопроводу з його розширенням до шести смуг і відновити рух на цій ділянці", - цитує інженера прес-служба КМДА.

Другий етап буде передбачати будівництво ще двох з'їздів.

"Зараз ведуться переговори між КМДА та урядом про передачу будівлі "Більшовика" в комунальну власність Києва. Також наразі не напрацьовані схеми об'їздів на час реконструкції. Сподіваємося, що серйозних пробок вдасться уникнути, адже влітку транспортний потік у місті не такий інтенсивний", - додав головний інженер комунального підприємства.

Здольник зазначив, що рух по зношеному мосту буде тривати до липня, незважаючи на незадовільний для експлуатації стан.

Нагадаємо, 2017 року після руйнування частини Шулявського шляхопроводу КМДА оголосила про намір закрити його на реконструкцію. Роботи мали розпочати ще 1 травня 2018 року, потім початок реконструкції перенесли на 1 червня, потім - на невизначений термін.

8 травня на сайті КМДА з'явилася петиція з вимогою провести закритий архітектурний конкурс на краще проектне рішення розв'язки Шулявського шляхопроводу. Замість запропонованого містом неповного "чотирилисника" автор пропонує розглянути варіант трирівневої розв'язки зі зворотним кільцем. Петиція набрала необхідну кількість голосів, тому столична влада повинна розглянути її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram