ГоловнаПолітика

Держдеп закликав Україну створити Антикорупційний суд відповідно до рекомендацій МВФ

"Ми закликаємо обговорити відповідні законодавчі пропозиції безпосередньо з МВФ".

Держдеп закликав Україну створити Антикорупційний суд відповідно до рекомендацій МВФ
Фото: Council on Foreign Relations

Державний департамент США закликав Україну провести реформи для боротьби з корупцією, зокрема - створити Антикорупційний суд.

Про це йдеться в заяві на сайті Держдепу.

"Створення дійсно незалежного антикорупційного суду є найважливішим кроком, який може зробити уряд України для задоволення цих вимог, і відмовитися від корупції, яка продовжує загрожувати національній безпеці, процвітанню і демократичному розвитку країни", - йдеться в заяві.

Наголошується, що США повністю підтримують Міжнародний валютний фонд, який визначить, чи відповідає новий закон про створення Антикорупційного суду зобов'язанням України за програмою МВФ.

"Тому ми закликаємо український уряд обговорити відповідні законодавчі пропозиції безпосередньо з МВФ і ухвалити законопроект, який відповідає вимогам МВФ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, зараз справи, що розслідуються Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, розглядає Солом'янський райсуд Києва. Бюро неодноразово висловлювало невдоволення рішеннями цього суду та вимагало створити Вищий антикорупційний суд. За задумом, цьому суду будуть підслідні всі справи НАБУ і САП, а оскаржити його рішення можна буде лише у Верховному Суді.

Законопроект є критично важливою вимогою для отримання п'ятого траншу кредиту МВФ. 4 червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив відставкою у разі, якщо Рада не ухвалить закон про Антикорупційний суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram