ГоловнаПолітика

Гендиректору ДП "Укрвакцина" посилили запобіжний захід

Підозрюваного відправили під цілодобовий домашній арешт.

Гендиректору ДП "Укрвакцина" посилили запобіжний захід
Фото: ukrvac.com.ua

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід для підозрюваного в розтраті 1,5 млн гривень генерального директора державного підприємства "Укрвакцина" Андрія Макаренка.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Києва.

13 квітня Шевченківський районний суд Києва усунув Макаренка на два місяці від займаної посади і відправив його під домашній арешт. Прокуратура подала апеляцію з вимогою більш суворого запобіжного заходу.

Апеляційний суд підтримав позицію прокурора і змінив підозрюваному запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

Нагадаємо, чиновнику інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Встановлено, що керівник держустанови впродовж 2012-2013 років здійснив розтрату коштів державного підприємства на загальну суму понад півтора мільйона гривень, перерахувавши їх на рахунки двох приватних підприємств за нібито надання послуг з охоронного супроводу вантажів під час перевезення вакцин та інших медпрепаратів на території України.

Його підозрюють за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу. Державне підприємство "Укрвакцина" МОЗ - логістична компанія, що надає послуги з транспортування, зберігання, митного оформлення ліків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram