ГоловнаПолітика

Депутат Європарламенту від СДПН підтримав ідею миротворчої місії ООН в Україні

І Україна, і Росія повинні дотримуватися своїх зобов'язань, вважає європолітик.

Депутат Європарламенту від СДПН підтримав ідею миротворчої місії ООН в Україні
Фото: newsgeorgia.ge

Депутат Європарламенту від Соціал-демократичної партії Німеччини Кнут Флекенштайн, учасник Національного експертного форуму Інституту Горшеніна, який пройде 7 червня в Києві, в коментарі LB.ua заявив про підтримку ідеї миротворчої місії ООН на Донбасі. При цьому він підкреслив, що кінцевою метою повинна стати повна реалізація Мінських угод. «Я закликаю всі сторони продемонструвати необхідну політичну волю для повної реалізації Мінських угод. І Україна, і Росія повинні дотримуватися своїх зобов'язань: тактичне маневрування результатів не дає. Дотримання цієї угоди - це дипломатична і гуманітарна необхідність. Після 3 років і після втрати більш ніж 10000 осіб ми, як і раніше, не можемо домогтися її реалізації. Я підтримую ідею запуску миротворчої місії ООН для досягнення прогресу і виведення будь-якого важкого озброєння з регіону», - зазначив євродепутат.

У ширшому контексті, говорячи про здатність нинішньої глобальної системи безпеки гарантувати мир і стабільність у європейському регіоні, Кнут Флекенштайн наголосив на необхідності дотримуватися міжнародного права і підписаних угод.

«Для нас, європейців, найвищим пріоритетом є підтримка миру і стабільності в Європі і світі через багатостороннє співробітництво й угоди. Звичайно, ці механізми можуть давати результат, тільки якщо всі причетні сторони зберігають свою прихильність міжнародному праву і підписаним угодам», - заявив євродепутат.

Кнут Флекенштайн буде спікером панелі «ФОРМУЛА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ» IX Національного експертного форуму Інституту Горшеніна, який пройде 7 червня в Києві. Також у цій панелі візьмуть участь Олександр Турчинов, секретар Ради національної безпеки і оборони України; Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України; Мелінда Херінг, редактор «Ukraine Alert», Атлантична Рада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram