ГоловнаПолітика

СЗР: організатор замаху на Бабченка не працював на розвідку

"Ця людина ніколи не була в кадровому складі й агентурному апараті СЗР України".

СЗР: організатор замаху на Бабченка не працював на розвідку
Фото: Lb.ua

Служба зовнішньої розвідки України заявила, що бізнесмен Борис Герман, затриманий за підозрою в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка, не співпрацював з розвідкою.

Про це йдеться на сайті СЗР.

"Громадянин України Борис Герман не мав і не має жодного відношення до Служби зовнішньої розвідки України, ця особа ніколи не була в кадровому складі та агентурному апараті СЗР України", - сказано в заяві.

Відомство вважає, що поширення такої інформації адвокатами Германа є спробою вигородити свого підзахисного.

Нагадаємо, 31 травня під час судового засідання з обрання запобіжного заходу Борис Герман заявив, що він співпрацює з контррозвідкою.

"Я співпрацюю з внутрішньою розвідкою для виявлення на території України дій Росії для зміни української влади. Контррозвідка дала мені можливість і повноваження вивчати зв'язки, тобто вивчати потоки грошей, які приходять в Україну, через кого і кому", - заявив Герман.

Борис Герман підозрюється згідно з ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 КК (організація підготовки до теракту, тобто до застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, за попередньою змовою групою осіб, що могло б спричинити загибель людини).

Він є директором українсько-німецького підприємства з виготовлення зброї "Шмайсер" (ТОВ "УНРП "Шмайсер").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram