ГоловнаПолітика

СБУ спіймала трьох осіб, які підробили документи для 500 нелегалів

У фігурантів справи вилучено понад 1,5 млн гривень.

СБУ спіймала трьох осіб, які підробили документи для 500 нелегалів
Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідка СБУ припинила діяльність організованого угруповання, учасники якого незаконно переправляли в Україну вихідців із країн так званого "міграційного ризику".

Правоохоронці встановили, що кілька громадян України через спеціалізовані ресурси в інтернеті й особисті контакти отримували замовлення і підробляли документи, необхідні для отримання візи для в'їзду в країну. Виготовлені підроблені документи відправляли "клієнтам" поштою. Оплата послуг здійснювалася через банківські картки, оформлені на підставних осіб, повідомляють на сайті СБУ.

"За період 2017-2018 років зловмисники встигли "оформити" фальшиві документи понад 500 особам", - йдеться в повідомленні.

Оперативники СБУ одночасно затримали в Києві й Одесі трьох осіб, причетних до організації нелегального бізнесу. Під час обшуків вилучено значну кількість підроблених документів і обладнання для їх виготовлення. Зокрема, виявлено чисті бланки державних установ, банків, комерційних структур, штампи і печатки вітчизняних та іноземних державних органів, відповідне технічне обладнання, принтери, комп'ютерну техніку, банківські картки, їх заготовки, а також обладнання для їх програмування, близько півтора мільйона гривень. Крім того, у фігурантів справи вилучено незареєстровану вогнепальну та травматичну зброю, а також боєприпаси.

У рамках відкритого СБУ кримінального провадження трьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України й обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram