ГоловнаПолітика

Збору підписів за відставку Гройсмана в Раді не буде, - депутати

Закон про Антикорупційний суд можуть прийняти вже в четвер.

Збору підписів за відставку Гройсмана в Раді не буде, - депутати
Фото: Владислав Мусиенко

Збору підписів за відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана у Верховній Раді не буде.

Про це LB.ua заявило джерело в керівництві фракції "Народний фронт".

"У "Народному фронті" негативно ставляться до можливої відставки прем'єра Гройсмана в разі неприйняття закону про Антикорупційний суд. У четвер на ранковому засіданні буде голосування за створення Антикорупційного суду. Наша фракція буде голосувати "за". Тобто суд буде створено. І ніякого збору підписів за відставку прем'єра не буде", - заявив політик.

Голова профільного комітету ВР з питань економічної політики Андрій Іванчук, своєю чергою, розповів LB.ua про те, що в комітеті давно готові в плановому режимі заслухати звіт про виконання Програми діяльності уряду за минулий рік.

"Думаю, ніякої відставки не буде. Засідання комітету буде наприкінці червня. Ми давно готові. Тепер до звіту нехай готується Кабмін", - сказав нардеп.

Водночас заступник голови фракції БПП Сергій Березенко запевнив, що "закон про Антикорупційний суд у другому читанні з дуже великою часткою ймовірності буде прийнято в четвер... Завтра ми проведемо остаточні консультації з ключових правок і вийдемо на голосування", - сказав нардеп.

Нагадаємо, 4 червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що складе з себе повноваження голови уряду, якщо не буде створено Антикорупційний суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram