ГоловнаПолітика

Путін відхрестився від "фабрики тролів" Пригожина

А в США є Джордж Сорос, "який втручається в усі справи в усьому світі", заявив російський президент.

Путін відхрестився від "фабрики тролів" Пригожина
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін заявив, що звинувачення на адресу його особистого кухаря Євгена Пригожина у впливі на вибори в США не мають нічого спільного з Російською державою.

Про це він сказав в інтерв'ю австрійському телеканалу ORF. Текст інтерв'ю опублікувала прес-служба Кремля.

Пригожин і його компанії Concord Managment і Concord Catering у лютому потрапили у санкційний список Мін'юсту США. Вашингтон вважає фігурантів списку, в якому загалом 13 прізвищ, причетними до втручання у вибори в США.

На зауваження ведучого про те, що Пригожин, якого підозрюють у втручанні у вибори, підтримує тісні стосунки з російським керівництвом - його називають "кухарем Путіна", Путін сказав: "Я прошу вас розрізняти уряд Російської Федерації, Російську державу, російських громадян чи якихось юридичних осіб".

За його словами, Пригожин дійсно займається ресторанним бізнесом. "Це його економічна база, він ресторатор у Петербурзі", - зазначив він.

"Ви дійсно думаєте, що людина, яка займається ресторанним бізнесом, маючи навіть якісь хакерські можливості, маючи якусь приватну фірму в цій сфері - я навіть не знаю, що він робить, - із цих позицій може вплинути на вибори у Сполучених Штатах або в якійсь європейській країні?" - запитав Путін і продовжив: "Як же низько опустився весь, що діється в інформаційній і політичній сфері в країнах об'єднаного Заходу, якщо ресторатор з Росії може вплинути на вибори в якийсь із європейських країн або в Сполучених Штатах! Це не смішно?"

На запитання ведучого, навіщо рестораторові витрачати мільйони доларів на "фабрику тролів", Путін відповів: "Запитайте в нього. Російська держава не має до цього жодного стосунку".

При цьому Путін заявив, що в США є Джордж Сорос, "який втручається в усі справи в усьому світі".

"Ось зараз пішли чутки, що пан Сорос хоче розгойдати євро, європейську валюту. Це вже обговорюється в експертних колах. Запитайте в Держдепу: навіщо він це робить? Держдеп вам відповість, що він не має до цього жодного стосунку, це особиста справа пана Сороса. А в нас це особиста справа пана Пригожина", - сказав він.

На початку лютого 2017 року Мін'юст США опублікував обвинувальний висновок стосовно 13 росіян, включно з Пригожиним. Усі вони, на думку команди спеціального прокурора Роберта Мюллера, причетні до російської "фабрики тролів", яка втручалася в політичне життя США під час виборів президента 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram