ГоловнаПолітика

Facebook передавав дані користувачів виробникам смартфонів

Серед них - Apple, Samsung, Microsoft.

Facebook передавав дані користувачів виробникам смартфонів
Фото: EPA/UPG

Компанія Facebook упродовж тривалого періоду часу надавала Apple, Samsung, Microsoft і іншим виробникам персональні дані своїх користувачів.

Про це пише The New York Times.

За інформацією видання, за останні 10 років уклала угоди про обмін даними щонайменше з 60 виробниками різної техніки. У цьому списку є Apple, Samsung, Amazon, BlackBerry, Microsoft.

Перші угоди були підписані ще до того, як додаток Facebook став популярним на смартфонах.

У 2011 році Facebook підписала документ Федеральної торгової комісії США (Federal Trade Commission), за умовами якого компанія не має права поширювати особисті дані користувачів без їхньої на те згоди. Надаючи виробникам смартфонів дані про користувачів Facebook, компанія порушувала умови підписаного документа.

Під час розслідування було виявлено, що виробники могли отримати доступ не тільки до даних конкретного користувача, але і до даних його друзів, навіть якщо вони забороняли Facebook використовувати свої особисті дані.

У компанії стверджують, що укладені угоди з партнерами жорстко обмежували їхні можливості використовувати персональні дані користувачів соцмережі. Вони додали, що їм невідомо про випадки зловживання такою інформацією.

Нагадаємо, навесні 2018 року стало відомо, що Facebook передав персональні дані десятків мільйонів користувачів компанії Cambridge Analytica, яка використовувала цю інформацію в інтересах передвиборного штабу Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram