ГоловнаПолітика

Пивоварник зі "справи Бабченка" виявився бізнес-партнером Германа зі зв'язками в Росії

Останнім місцем проживання Пивоварника вказано Санкт-Петербург.

Пивоварник зі "справи Бабченка" виявився бізнес-партнером Германа зі зв'язками в Росії
Вячеслав Пивоварник
Фото: "Одноклассники"

В'ячеслав Пивоварник, якого підозрюваний в організації спроби вбивства журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман називає відповідальним "у приватному фонді Путіна" за теракти в Україні, разом із Германом є співвласником ТОВ "Київська консалтингова група".

Згідно з даними Держреєстру, Пивоварнику і Герману належить по 11% акцій у цій компанії, пише "Інтерфакс-Україна".

Раніше Пивоварник очолював і ТОВ "Глобальний контейнерний сервіс", яким продовжує володіти на паритетних засадах із зареєстрованим у Києві Геннадієм Кротом. Однак тепер головою цієї компанії є Крот. Він виступає партнером Пивоварника в низці інших київських підприємств: по 10% - в ТОВ "Органік Агро Трейд" і по 25% - в ТОВ "Рускон-Україна". Крот також може бути знайомий з Германом, адже йому, як і Пивоварнику та Герману, належать 11% у ТОВ "Київська консалтингова група".

У Держреєстрі Пивоварник вказаний співвласником низки інших українських підприємств.

Зокрема, в ТОВ "Теленткепітал" (Київ) Пивоварник володіє 100% і є головою компанії. Він також керує ТОВ "Суспільна служба безпеки України" (Київ), яким на паритетних засадах володіє з Сергієм Яремовичем Дєєвим. Російське видання The Bell уточнює, що людина з таким ПІБ фігурує в ЗМІ як діяч українського старообрядництва і називається експертом російського Фонду національної і міжнародної безпеки. Цей фонд очолював колишній радянський генерал-спецпропагандист Леонід Шершнєв (помер наприкінці 2014 року). Він же виступав засновником націоналістичного фонду "Росіяни" і "Центру допомоги співвітчизникам з Новоросії та України".

У соцмережі "Однокласники" є профіль В'ячеслава Пивоварника 1984 року народження. Він навчався в Ужгородському державному інституті інформатики і Київському політехнічному інституті. Серед друзів у Пивоварника - Борис Герман.

Більш докладно біографія Пивоварника описана на сайті Seminars.management.com.ua. Там він названий керуючим партнером компанії TALENTKAPITAL. ТОВ "Теленткапітал" є серед заснованих Пивоварником компаній. Судячи з Твіттера компанії, в 2009-2010 роках вона займалася бізнес-тренінгами в Києві. Там також вказано профіль Пивоварника в LinkedIn, але на момент публікації замітки The Bell його було видалено. Видалений був і профіль Пивоварника у "ВКонтакте", але в кеші агрегаторів даних із соцмереж видно, що останнім місцем проживання в акаунті було вказано Санкт-Петербург.

У 2012-2016 роках В'ячеслав Пивоварник також був гендиректором українського ТОВ "Рускон-Україна". Власником ТОВ вказана іноземна компанія "Енервi трейд сервiсіз ЛТД". У реєстрі британських компаній є компанія NRV TRADE SERVICES LTD., директором якої зазначений Борис Герман.

"Рускон-Україна" - СП з російським оператором контейнерних перевезень "Рускон", ідеться в новині на сайті останнього. Як контакт там вказано скриньку електронної пошти "[email protected]". Власник російського "Рускона" - бізнесмен, колишній депутат Держдуми Сергій Шишкар. РБК називав його соратником, а видання The Insider - "близьким другом" екс-віце-прем'єра Дмитра Рогозіна.

Однак, за словами представника російського "Рускона", компанія в 2012-2013 роках вела переговори про створення СП в Україні, але "в зв'язку з економічною недоцільністю" його так і не було створено і "ніяких юридичних дій у зв'язку з цим здійснено не було". "Коли стало зрозуміло, що переговори нічим не закінчаться, ми попередили наших контрагентів про заборону на використання як імені Рускон, так і посилань на нас. Анонс про створення СП було розміщено "Русконом" на своєму сайті в той час, коли тривали переговори. Ми не мали і не маємо стосунку до домену ruscon-ukraine.com.ua", - розповів The Bell представник компанії.

Нагадаємо, в четвер на суді Борис Герман назвав людину, яка, за його словами, стоїть за замахом на Аркадія Бабченка - В'ячеслав Пивоварник, який "у приватному фонді Путіна відповідає за Україну і теракти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram