ГоловнаПолітика

Голови МЗС "нормандської четвірки" зустрінуться 11 червня в Берліні

На цьому засіданні говоритимуть про звільнення українських в'язнів у РФ і на окупованій території Донбасу, а також про можливий формат миротворчої місії ООН на Донбасі.

Голови МЗС "нормандської четвірки" зустрінуться 11 червня в Берліні
Фото: twitter.com/Makeiev

Міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" зустрінуться 11 червня в Берліні.

Про це повідомив голова МЗС Німеччини Хайко Маас, пише "Інтерфакс-Україна".

"Учора і протягом останніх тижнів у мене проходили дискусії з головами МЗС Франції, Росії й України. І мені дуже подобається, що нам усе-таки вдалося домовитися про засідання в нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ, яке тим часом відбудеться 11 червня в Берліні", - сказав Маас на прес-конференції в Маріуполі.

Український міністр Павло Клімкін і собі повідомив, що на цьому засіданні порушать питання звільнення українських в'язнів, які перебувають і в РФ, і на окупованій території Донбасу, а також йтиметься про можливий формат миротворчої місії ООН на Донбасі.

"Це повинна бути справжня місія, а не фейк, як це типово для Росії. Те, що ми бачимо зараз - це прагнення Росії легітимізувати свій протекторат на Донбасі, а також дестабілізувати нас - демократичну Україну", - сказав голова українського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, що після зустрічі голів МЗС може відбутися зустріч лідерів "четвірки", які востаннє збиралися разом ще восени 2016 року.

"Нормандська четвірка" - формат переговорів про вирішення конфлікту на Донбасі, куди входять Україна, Німеччина, Франція і Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram