ГоловнаПолітика

Суд відхилив позов Саакашвілі до Міграційної служби з приводу реадмісії в Польщу

Реадмісія пройшла з дотриманням усіх процедур.

Суд відхилив позов Саакашвілі до Міграційної служби з приводу реадмісії в Польщу
Фото: Сергей Нужненко

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив Михайлові Саакашвілі в задоволенні позову до Державної міграційної служби України з приводу процедури реадмісії. Про це повідомляє прес-служба суду.

Саакашвілі просив суд визнати незаконним рішення міграційної служби про його реадмісію в Польщу, визнати незаконними дії Міграційної служби і Державної прикордонної служби щодо реадмісії, а також зобов'язати Міграційну службу скасувати відповідне рішення.

Суд з'ясував, що 10 вересня 2017 року в пункті пропуску через державний кордон України "Шегині" Саакашвілі здійснив незаконний перетин державного кордону України з Польщі без дозволу відповідних органів влади. Реадмісія Саакашвілі як особи, яка незаконно перебуває на території України, здійснювалася за стандартною процедурою, ініційованою Міграційною службою, на підставі угоди між Україною та Європейським співтовариством.

Оскільки всіх процедур було дотримано і польська сторона дала згоду на реадмісію, позов до ДМС відхилено.

Нагадаємо, 30 травня Окружний адміністративний суд Києва розглянув по суті і відмовив у задоволенні позовних вимог лідера партії "Рух нових сил " Михайла Саакашвілі до Міністерства внутрішніх справ України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram