ГоловнаПолітика

Підозрюваний в організації "вбивства" Бабченка є фігурантом іншої кримінальної справи

До 27 травня Герман перебував під особистим зобов'язанням.

Підозрюваний в організації "вбивства" Бабченка є фігурантом іншої кримінальної справи
Фото: LB.ua

Підозрюваний в організації "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка виконавчий директор ТОВ "Українсько-німецьке спільне підприємство (УНРП) "Шмайсер" Борис Герман проходить як підозрюваний в іншій кримінальній справі.

Його підозрюють у незаконному виведенні з-поміж учасників УНРП власника 40% і в підробці документів, пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з інформацією в базі судових рішень, старший слідчий слідчого відділу Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області клопотав перед судом про домашній арешт виконавчого директора ТОВ за те, що той, за даними слідства, в середині грудня 2016 року вніс у протокол зборів неправдиві дані.

Згідно з даними держреєстру, єдиним власником 10% в УНРП "Шмайсер" є Борис Герман.

Слідчий також звинуватив 10-процентного учасника ТОВ у тому, що разом з власником на той момент 50-відсоткової частки Антоніною Капілян вони провели без кворуму збори і незаконно вивели зі складу учасників власника 40% Валерія Павлюка, який і став ініціатором кримінальної справи, порушеної у вересні 2017 року.

Суд, розглянувши клопотання 4 квітня цього року, застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Термін дії рішення було встановлено до 27 травня цього року включно.

Раніше сьогодні Шевченківський районний суд Києва заарештував на 60 діб Бориса Германа, якого в СБУ вважають організатором планованого вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко.

Його підозрюють за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 КК (організація підготовки до теракту, тобто до застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, за попередньою змовою групою осіб, що могло б спричинити загибель людини).

На суді Герман заявив, що співпрацював з контррозвідкою. За твердженням прокурора, інформація про співпрацю Германа з контррозвідкою не відповідає дійсності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram