ГоловнаПолітика

Данилюк вважає виправданими скарги на Гройсмана і Порошенка

Подавати у відставку міністр не має наміру.

Данилюк вважає виправданими скарги на Гройсмана і Порошенка
Фото: Сергей Нужненко

Міністр фінансів Олександр Данилюк не вважає помилкою направлення листа послам країн "Великої сімки" зі скаргами на тиск з боку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та Президента Петра Порошенка.

Про це він заявив, відповідаючи на питання Українських Новин.

"Я вичерпав можливості для нормального діалогу. Я рішуча людина, але і толерантна. Ми завжди шукаємо можливості щоб все-таки реалізувати те, що ми запланували. Що стосується ДФС - на жаль ситуація була вичерпана і це був крайній захід - лист. Але я сказав, я б .. воно звучало в тому контексті, щоб в команді це вирішувалося інакше. Тому що проти ДФС, проти професійного керівництво ДФС? Я думаю, що всі тут за. Це була моя принципова позиція, я її висловив і крапка", - сказав Данилюк.

Він також зазначив, що не має наміру сам подавати у відставку.

"Від мене ніколи не звучало, що я збираюся йти у відставку. Ми багато чого зробили, нам багато чого ще треба зробити. У мене відповідальна позиція. Подаючи зараз у відставку, я роблю дві речі. Перше, я тим, хто хоче від мене вже стільки часу позбутися, допоможу в цьому. А хочуть від мене позбутися через те, що у мене і моєї команди принципова позиція з багатьох питань: щодо ефективності використання державних коштів, щодо недозволеності використовувати бюджет для політичних цілей, щодо боротьби з корупцією, ПДВ-облігацій, фінансування Генпрокуратури. Все це створює певне бажання від мене позбутися. Я не та людина, яка буде спрощувати це. Друге - нехай це роблять інші люди - йдуть. Я ні на кого не натякаю. У мене багато є таких людей і це їх питання. Я подавати у відставку не буду", - заявив Данилюк.

Як повідомлялося, Данилюк написав листа послам країн G7 з наміром уникнути двозначності і маніпуляцій в його конфлікті з Гройсманом. Данилюк описав конфлікт з прем'єром і небажання останнього призначити його заступником Яну Бугрімову.

За його словами, Президент намагався призначити людину, яку лобіювали депутати Верховної Ради, проте ці кандидатури на посаду він не погоджував і вже 2 роки працює без заступника.

Данилюк також зазначив, що чинна влада заважала реформуванню Державної фіскальної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram