ГоловнаПолітика

"Розумники ху...ві". Бабченко відповів на критику інсценування його вбивства

"Хочете користі - дайте мені британський паспорт і захист. Ось тоді і будете мене вчити, як рятувати свою сім'ю".

"Розумники ху...ві". Бабченко відповів на критику інсценування його вбивства

Російський журналіст Аркадій Бабченко розкритикував британську пресу, яка назвала інсценування його вбивства в Києві "трюком вуличного фокусника", що "підриває довіру до України".

Зокрема, оглядач Guardian Шон Вокер, реагуючи на ситуацію з убивством ставить запитання, "чи не заподіяла українська влада більше шкоди, ніж користі, намагаючись запобігти вбивству (якщо насправді так воно і було), і чи були менш провокаційні способи досягнення мети?"

"Наступного разу, коли застрелять або отруять опонента Кремля, або він дивним чином впаде з балкона і розіб'ється, першим питанням буде - а він насправді мертвий?" - пише Вокер, зазначивши при цьому, що такі дії спецслужб грають на руку Путіну.

А голова організації "Репортери без кордонів" Крістоф Делуар, вважає, що "рішення української поліції пограти з правдою убоге і прикре, яким би не був її мотив...". На думку ще одного британського журналіста Олівера Керролла, те, що трапилося, ставить під сумнів довіру до України. "Врешті-решт, це країна, яка стверджувала, що вона більш правдива, ніж її східний сусід", - відзначає він. А тепер, на його думку, журналісти перестануть усерйоз сприймати офіційні заяви української влади.

У коментарі до вищевикладеного Аркадій Бабченко написав у фейсбуці:

"Від інсценування вбивства Бабченка більше шкоди, ніж користі" - шановна пресо Британії! А йди, будь ласка, на ...уй, га? А хочете користі - дайте мені британський паспорт і захист. Ось тоді і будете мене вчити, як рятувати свою сім'ю. Розумники ху...ві, бля..ь", - написав Бабченко.

При цьому його здивувала кількість людей, готових поставити під сумнів реальність загрози його життю.

"Найцікавіше, яка гігантська кількість осіб, виявляється, відразу готова повірити, що ось сидять у воюючій країні дорослі, які досягли чогось, загалом, люди - один там журналіст (ну, цей ще нехай, долбо..ом був, долбо..ом і помер), які роками не вилазили з фронту і проводили операції в тилу противника оперативники, бійці "Альфи", керівники департаментів державної служби безпеки, керівник найбільшої державної служби безпеки воюючої країни, врешті-решт президент (!) воюючої країни, і такі - так, щось нудно. Робити ваще нєфіг. ОБСЄ? По ... уй. Введення миротворців на Донбас? Туга. Виграний у "Газпрому" суд? Та ну, не цікаво. О! А давайте Бабченкові спину кров'ю розмалюємо, в ніс згустків напхаємо, відвеземо в морг і скажемо, що так і було? І всі такі - бл.., а...уєнно, давай! Робити щось реально більше нєфіг - ресурсів вагон, людей вагон, ну, подумаєш, відірвемо просто хер..ву хмару народу від роботи - зате поржемо ж!" - написав Бабченко в фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram