ГоловнаПолітика

Геращенко спробував пояснити сенс інсценування вбивства Бабченка

"Необхідно було задокументувати факт звітності організатора перед замовниками про виконану роботу".

Геращенко спробував пояснити сенс інсценування вбивства Бабченка
Фото: пресс-служба НФ

Убивство російського журналіста Аркадія Бабченка інсценували, щоб зафіксувати, як організатор зв'язується з замовниками після злочину, заявив близький до МВС нардеп Антон Геращенко в вечірньому ефірі телеканалу "112 Україна" 30 травня.

"Було завдання зробити інсценування вбивства Аркадія Бабченка для того, щоб вийти на зв'язок організатора цього вбивства з замовниками, які перебували на території Росії, і зафіксувати це методами технічного контролю. Що стосується самого методу інсценування вбивства, то цей метод старий, як світ", - розповів він.

"Необхідно було задокументувати факт звітності організатора перед замовниками про виконану роботу. Для цього треба було створити повне враження реальності в організатора, якого затримали сьогодні в Києві, що це вбивство відбулося", - зазначив Геращенко.

При цьому Геращенко не пояснив, для чого організатору потрібно було зв'язуватися з замовниками, якщо, як говорив голова СБУ Василь Грицак, гроші (40 тис. доларів, з яких 30 тисяч організатор передав виконавцю) він уже отримав, а офіційні повідомлення про смерть Бабченка широко тиражувалися в ЗМІ.

Нагадаємо, повідомлення про загибель Бабченка від рук кілера з'явилося ввечері 29 травня. Під вечір 30 травня СБУ повідомила, що убивство Бабченка було інсценуванням для запобігання замаху, замовленого російськими спецслужбами. Завербованого ними організатора злочину затримали. Спецоперацію вдалося провести завдяки співпраці з СБУ колишнього учасника АТО, якому організатор запропонував виконати замовлення за 30 тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram